Help

Zoeken

Op Filosofiebank.nl vindt u de zoekfunctie bovenin. U begint met het invoeren van uw zoekterm(en) in het zoekveld. Wanneer u uw zoekactie bevestigt door op het vergrootglas te klikken of op uw Enter-toets, zal worden gezocht op alle inhoud van Filosofiebank.nl. In de gevonden inhoud wordt uw zoekterm rood gemarkeerd.

Zoekresultaten

Uw lijst met zoekresultaten wordt getoond centraal in uw scherm. Deze lijst met zoekresultaten wordt gesorteerd in drie categorieën, die tevoorschijn komen op basis van relevantie: begrip, titel of auteur. De begrippen staan in een geel kader, zijn rood gemarkeerd en komen uit de encyclopedie. De titels staan in grijze kaders. Per titel worden de hoofdstukken getoond waarbinnen de resultaten te vinden zijn. Als u met uw muis op een sectie klikt, wordt het tekstfragment met het eerste resultaat getoond. De auteurs kennen geen kaders, maar ook daarin wordt u zoekterm rood gemarkeerd.

Navigeren

Onder de zoekbalk vindt u drie navigatiemogelijkheden: Titels, Auteurs en Encyclopedie.

Titels

Hieronder treft u een lijst aan met daarin alle boeken die zijn opgenomen in Filosofiebank.nl. U kunt deze titels rechts bovenin sorteren op titel, auteur of verschijningsjaar. U kunt in deze lijst een keuze maken waarna het gekozen boek verschijnt in het midden van het scherm. De inhoudsopgave van het gekozen boek verschijnt aan de linkerzijde. Via deze inhoudsopgave kunt u navigeren door het boek. Daarnaast vindt u onder het boek een mogelijkheid om te bladeren door het boek met de knoppen ‘Blader verder’ en ‘Blader terug’. Bovendien kunt u rechts bovenin met de knop ‘Tekst fullscreen’ de tekst groter maken.

Auteurs

Hieronder treft u een alfabetische lijst aan met daarin alle auteurs van de boeken die zijn opgenomen in Filosofiebank.nl. U kunt door deze lijst scrollen. In het bruine vierkant aan de linkerkant kunt u ook op een letter uit het alfabet klikken, zodat u direct wordt verwezen naar alle auteurs met de betreffende letter die u zoekt. Wanneer u op een auteur klikt, verschijnt er een korte biografie met daaronder een lijst van beschikbare titels.

Encyclopedie

Hieronder treft u een lijst aan met daarin een selectie van begrippen uit de Encyclopedie van de Filosofie op alfabetische volgorde. U kunt door deze lijst scrollen, maar ook daar kunt u via het bruine vierkant aan de linkerkant direct naar de begrippenlijst met de betreffende letter die u zoekt. Wanneer u op een van de begrippen klikt, verschijnt er een uitleg, met daaronder gerelateerde titels.

Presentatie van de boeken

Ieder boek dat is opgenomen in de Filosofiebank.nl kan beschouwd worden als een e-book. Wanneer een boek geopend is, worden begrippen die ook in de Encyclopedie van de Filosofie voorkomen rood gemarkeerd. Wanneer u met uw muis op dit rood gemarkeerde begrip gaat staan (zonder daarop te klikken), verschijnt er een geel kader met daarin een definitie van het begrip zoals die ook in de encyclopedie wordt vermeld. De boeken kunnen ook noten bevatten. Deze zijn altijd als eindnoot opgenomen in een aparte sectie aan het einde van een boek.

MARC records

Voor het downloaden van MARC records van de titels uit de filosofiebank kunt u de volgende URL gebruiken: www.filosofiebank.nl/Handlers/MARC21XML.ashx.

‘Liefde is het vermogen het gelijke bij het ongelijke waar te nemen.’ – Theodor Adorno